CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Pages

Tuesday, December 21, 2010

Banjir oh Banjir

Sorry erk kawan-kawan, aku dah lama tak update blog nie.. Kali ini aku ingin masukkan entry tentang BANJIR yang berlaku di Perlis pada 1/11/2010 - 3/11/2010.. 3 hari berturut-turut.. dah lah aku penat baru balik dari ROMBONGAN SEKOLAH, berlaku pula BANJIR.. yang aku geram sangat nie, antara banyak-banyak bilik, bilik aku dulu first yang kena, sebab longkang dah penuh, jadi bilik aku dia naik macam pancutan air panas tu, tapi tak lah tinggi macam air panas tu.. air panas dia naik tinggi, tapi bilik aku dia naik sikit-sikit.. geram aku dibuatnya, bilik aku paling tinggi antara banyak-banyak bilik tu.. bilik aku paras betis.. aduh geram.. by the way, mungkin ini semua bala yang Allah S.W.T. ingin tunjukkan pada kita semua.. ini baru sikit, macam yang berlaku di INDONESIA tu lagi kasihan, kerana mereka terus GUNUNG BERAPI yang dahsyat.. nie lah suasana semasa banjir di rumah aku & di sekeliling aku..

Kesian Kucing aku, nie masa hari pertama, hari ke-2 kami bubuh bata sebanyak 8 biji..

Hari pertama, waktu di sudah paras lutut, tapi pada hari ke-2 & ke-3, paras paha

Hari pertama, ketika ini malam.. air sudah masuk habis rumah aku

Kawasan di luar rumah aku, rumah aku dah macam jadi sungai @ laut

Aku & kawan aku pergi berjalan-jalan di taman aku..


Kawan-kawan aku..

Di depan jabatan perhutanan, kawasan ini kalau kita jalan paras dada

Semasa hari untuk berkemas seluruh rumah

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...